Jdi na obsah Jdi na menu
 

Individuální konstelace

Konstelace je metoda, která ukazuje navenek to, co je skryté v nevědomí, co je skryté pod tím co víme a vidíme. To, co není vidět, co je skryté, vytěsněné, má totiž v našich životech větší sílu, ovládá naše vnímání, prožívání i zdraví.

Tato metoda nám pomáhá žít vědoměji, rozhodovat se, najít vlastní cestu, žít radostněji a volněji, neobviňovat sebe nebo druhé.

Také nám pomáhá zvládat náročné životních situace.

Podporuje léčbu nemocí tím, že se díváme na to, odkud pocházejí a jaká je jejich příčina. 

Podstatou je, že VŠE  (traumatické ) CO JE VIDĚNO  ( přijato, uctěno, integrováno), MIZÍ. Obnovuje se to zdravé, které je vždy pod tím a nemohlo být viděno a žito. Tím se uzdravujeme na těle i na duši.

 

Jak vypadá individuální konstelace:

V rozhovoru popíšete svoji současnou situaci, stávající potíže, to, co považuje za důležité, to co byste rádi změnili.   
Poté se podíváme na váš záměr.
Záměr může být jakýkoliv.
Vždy jde o to, podívat se na něco .... 
 
Do prostoru se dají zástupci ( v individuální práci např. polštáře, papíry...) za vás, záměr, osoby, situace, symptomy...
Spolu se mnou naciťujete jednotlivá pole, vnímáme, co se tam děje, emoce, které zde jsou... a tím se zrcadlí vnitřní stavy osob, situací. Jde o to vidět nejen příběh, ale podat inormace o prožívání. Toto většinou dělám já, a vy se díváte a vnímáte vše s odstupem od pole.
Po vystoupení z daného pole ( prostoru) si o všem povídáme, dáváme společně vše do souvislostí s vaším životem, potížemi, záměrem. 
 
Konstelace ukazuje nejen příčinu nemožností a potíží, ale i skryté motivy a potenciál ke změně. Pomáhá v nacházení svých vlastních vnitřních zdrojů, které jsme při zrození nebo za čas našeho žití vytěsnili a nebyli s nimi v kontaktu. 
Na základě tohoto se poté můžete ve vašem životě více objevovat princip zdraví, síly, sebeúcty, jistoty, životní energie. .